Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@01:21:42 GMT

هوای سرد و برفی خلخال وحوش منطقه را دچار مشکل کرد

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۳۳۸۹۱

هوای سرد و برفی خلخال وحوش منطقه را دچار مشکل کرد

نعمت اله جوانمردی  روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: با هدف تامین غذای مورد نیاز وحوش در شرایط سخت جوی ، زیستگاه‌ها و محل سکونت حیوانات وحشی ساکن در مناطق حفاظت شده و آزاد این شهرستان طی روزهای گذشته دانه‌پاشی شده است.

وی بیان کرد: بارش برف سنگین و هوای بسیار سرد در  شهرستان خلخال موجب یخ بستن بسیاری از آبگیرها و پوشیده شدن زیستگاه‌های حیات وحش شده و حیوانات وحشی جهت  تامین آذوقه  به سکونتگاه‌های انسانی نزدیک می‌شوند و به همین دلیل امکان صدمه و آسیب به آنها نیز در شرایط سخت جوی افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او با بیان اینکه در فصل زمستان و بارش برف پرندگان و حیات وحش در تامین تغذیه دچار مشکل می‌شوند، اظهار کرد: حل چنین مشکلی نیازمند همکاری مردم و کمک تشکل‌های مردم نهاد غیردولتی بویژه دوستداران محیط زیست و حیات وحش است.

وی با تقدیر از دوستداران حیات وحش و پرندگان بویژه کسانی که تصاویری از تامین غذای پرندگان را در فضای مجازی به اشتراک گذاشته بودند، از مردم خواست هرگونه گزارش زیست محیطی مانند شکار و صید و یا حضور پرندگان و حیات وحش مصدوم و یا دارای علائم مشکوک در مجاورت و پیرامون محل زندگی خود را به سامانه ۱۵۴۰ اعلام کنند.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست خلخال افزود: تغذیه دستی حیات وحش مناطق حفاظت شده و آزاد این شهرستان مقطعی بوده و در شرایط اضطرار مانند بروز پدیده سرمای شدید، بارش سنگین برف و خشکسالی صورت می‌پذیرد.

او با تاکید بر اینکه تحت هیچ شرایطی نباید به حیونات گوشتخوار و درنده غذا داده شود، اظهارکرد: از مردم نیز درخواست می‌شود که از دست زدن به چنین کاری اجتناب کنند.

وی از مردم خلخال بویژه ساکنان روستاهای داخل و یا جوار مناطق حفاظت شده این شهرستان و دوستداران طبیعت و محیط زیست خواست تا در صورت مشاهده حیوانات وحشی در حومه و مناطق شهری و روستایی موضوع را به نزدیک‌ترین اداره و یا پاسگاه محیط‌بانی واز طریق شماره‌گیری شماره تماس ۱۵۴۰ حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست خلخال استان اردبیل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست خلخال استان اردبیل سازمان حفاظت محیط زیست خلخال استان اردبیل محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۳۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری از مشاهده یک نفر پلنگ برای دومین بار در منطقه حفاظت شده سبزکوه خبر داد.

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال وبختیاری با اشاره به مشاهده یک نفر پلنگ در منطقه سبزکوه، اظهار کرد: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی افزود: این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و دومین ثبت پلنگ در منطقه حفاظت شده سبزکوه و اولین ثبت در سال‌جاری است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی، گونه در خطر انقراض جهانی است، افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

یوسف‌پور تصریح کرد: در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده است که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به منطقه حفاظت شده سبزکوه، تاکید کرد: منطقه حفاظت‌شده سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

یوسف‌پور گفت: زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و شش منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال‌جاری ثبت شده است و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

کد خبر 751110

دیگر خبرها

  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش